即時報道
即時資訊、特別報道、即時評論。

» 周錦輝: 漁頭A地段放高90米是工務局建議

即時報道

文:編輯室

時間:2015年08月30日 2:02

11913064_1176711989022124_1410376393_n

TDM電視新聞截圖

【真相大白】勵駿創建行政總裁周錦輝接受澳廣視訪問,再撐漁頭放高至90米是合法合理,又爆出之所以由60米申請加高至90米,「是有工務局官員建議,這樣做只是『程序』不是『放寬』」。他稱,燈塔係為海上的船隻指引航道,唔係預左俾陸上的人睇,指反對加高的市民「唔好歪曲歷史」。

至於最近吵得火熱的愛都項目,周錦輝表示,自己係愛都最後一任業主,相當清楚裡面既木結構已經好多白蟻蛀左,間隔不合用,認為應該拆。

 

小編:Well~ 這才是「木結構」–> https://goo.gl/ZFt67Z

新聞來源 (片) :http://goo.gl/3hEt3O